czwartek, 21 marca 2013

37.

Zawsze chciałam śnieg na święta, ale chodziło mi o te w grudniu !

Dzisiaj jedna z najlepszych owsianek jakie zrobiłam !

Jogurtowo-korzenna* owsianka gotowana na mleku migdałowym z cukinią podana z serkiem wiejskim, dżemem wiśniowym i melonem.


*Nie wiedziałam jak nazwać :D Ale doprawiłam ją kardamonem, świeżym imbirem, gałką muszkatołową i cynamonem. Pod koniec gotowania dodałam 3 łychy jogurtu naturalnego i chwilę gotowałam.




Rewelacyjna. Cukinia sprawiła, że była bardzo gęsta i kremowa. Słodycz melona świetnie komponowała sie z pikantnym smakiem świeżego imbiru. No, poezja.

12 komentarzy:

  1. Mmmm, przepyszna owsianka. :>

    OdpowiedzUsuń
  2. zazdroszczej Ci tej owsinki :)
    a cukinia leży w lodówce i chyba ją wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. no na pewno pyszna owsianka , muszę też zrobić z cukinią ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam smak cukinii w owsiance :)
    Też wolałabym mieć śnieg w nieco innym czasie...

    OdpowiedzUsuń
  5. z cukinią? ciekawie, nawet bardzo :D

    OdpowiedzUsuń
  6. melona chyba jeszcze nigdy do owsianki nie dodawałam, w ogóle już tak dawno go nie jadłam!
    cudowna Ci wyszła, przez cukinię nabrała takiej idealnej konsystencji<3

    OdpowiedzUsuń
  7. Pomyslowa! Wyglada super smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. też bym wolała śnieg na święta w grudniu, a nie marcu, ale coż;/

    OdpowiedzUsuń
  9. hehe, tak jak i większość z nas woli śnieg w inne święta ;) ale owsianka fajowa! ^^

    OdpowiedzUsuń
  10. Powiem Ci, że jak dla mnie to dość odważne połączenie ;]
    Ale gdy tylko cukinie urosną nam w ogrodzie to sobie taką zrobię :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawa kompozycja, do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń