sobota, 5 października 2013

203. Podwójnie dyniowe pancakes

Sobota. Leniwy poranek. Przyda się odpoczynek.

Podwójnie dyniowe* placki z nektarynką i klonowym jogurtem


*ciasto zrobiłam na bazie mąki dyniowej + puree dyniowe





Uwielbiam to połączenie smaków. Dynia i syrop klonowy. Udane śniadanie :)

Syrop klonowy do kupienia o TUTAJ :)




22 komentarze:

  1. jaka imponująca wieża :D

    tak wiem, u mnie było dokładnie takie samo połączenie :D jest boskie zgadzam sie!

    OdpowiedzUsuń
  2. ile pysznych placków! aż ślinka cieknie :)
    ja jakoś nie mam po czym odpoczywać... jak na razie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaka góra! Imponująca.
    Nie ma to jak dobre śniadanie na początek weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają cudnie! Ale bym zjadła <3 A ten jogurt...mmmm!

    OdpowiedzUsuń
  5. No to teraz czas na popołudniowy chill-oucik!:))

    OdpowiedzUsuń
  6. klonowy jogurt? brzmi smacznie! będę musiała sobie taki przyrządzić :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ale grubiutkie :) lubię jogurt z klonowym :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Super wieża ;) nigdy nie widziałam takiej wysokiej ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. jaka wysoka wieża!! bez dwóch zdań przepyszne dyniowe placuszki ;D

    OdpowiedzUsuń
  10. u mnie na śnidanie też dziś dyniowe placuszki tylko w troszkę innej wersji ;) są pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  11. No nieźle, nigdy nie jadłam mąki migdałowej. Z chęcią zakupię i wtedy zrobię taką wieżyczkę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie migdałowa :) To mąka dyniowa :D

      Usuń
  12. no niezłe placuchy Ci wyszły ^^

    OdpowiedzUsuń
  13. co to za mąka dyniowa?

    OdpowiedzUsuń
  14. o mamo, jaka przegenialna góra placków :D

    OdpowiedzUsuń
  15. jak podwójnie dyniowe to biorę w ciemno;D

    OdpowiedzUsuń
  16. Dynia i syrop klonowy? To musiało być pyszne!

    OdpowiedzUsuń