sobota, 14 grudnia 2013

271. Owsianka. Bananowa.

Idealne śniadanie na szary poranek. 
Lubię czasami postać nad owsianką dłużej, gotować ją 10..15..20 minut. Wychodzi niesamowicie kremowa, a płatki rozpływają się w ustach :)

Owsianka na bananowym mleku sojowym z jabłkiem podana z bananem, gorzką czekoladą, poppingiem z amarantusa i cynamonem.









18 komentarzy:

  1. Im gęstsza i bardziej kremowa, tym lepsza :3

    OdpowiedzUsuń
  2. gęsta, lepka owsianka i poranek staje się cudowniejszy! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja owsiankę robię zawsze wieczorem, wtedy jej konsystencja jest najlepsza :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Mnaim! Pyszności i jeszcze raz pyszności! : * Zjadłabym : )
    Jak tez i zapraszam na nowo odświeżony blog! Oraz nowe notki : * Będzie mi bardzo miło ,jeżeli zawitasz : * http://vizualny-swiat.blogspot.com/ Pozdrawiam Serdecznie i Cieplutko! : )

    OdpowiedzUsuń
  5. zgadzam się z pierwszym zdaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm pychota ;) kremowa owsianka najlepsza ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja też uwielbiam gotować ją długo w tedy robi się taka pysznie kremowa i gęsta <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Ty wiesz, że ja też ostatnio stoję nad garnkiem i mieszam w nieskończoność?:D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja też taką uwielbiam! Niektórzy już by powiedzieli, że jest rozgotowana, ale kit z tym, taka jest najlepsza! <3

    OdpowiedzUsuń
  10. bananowa jest obłędna w każdej wersji <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam takie kremowe owsianki. Czasami też mielę płatki, żeby wyszła jeszcze delikatniejsza :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pysznie się prezentuje! Ja zazwyczaj gotuję krócej, z powodu braku czasu, ale taka "przegotowana" jest najlepsza! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Taka kremowa jest najlepsza! Warto poświęcić więcej czasu ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Owsianka z bananem zawsze podbija moje serce. Dodatki dobrane mistrzowsko :)

    OdpowiedzUsuń
  15. W moim zwyczaju jest gotowanie płatków właśnie ok. 20 min .:)

    OdpowiedzUsuń
  16. banan do owsianki to jedno z lepszych połączeń! :)

    OdpowiedzUsuń