środa, 23 października 2013

221. Pudding jęczmienny

No i w końcu go zrobiłam ! Takim puddingiem można się najeść, bo tymi z kaszy manny jakoś nie potrafiłam. Nie wyszedł mi bardzo zwarty, pewnie dałam za dużo mleka, ale naprawdę pyszny ! Korzystałam z przepisu Darii, zmieniając smak i dodając coś od siebie :)

Aha, no. Kolokwium z fizyki ? Bez komentarza :D Powiem jedynie, że trzeba być debilem takim jak ja, żeby schrzanić zadanie, które się rozumie i umie się zrobić O_o Wzięłam nie to co trzeba do wzorów i oczywiście, to że popełniłam błąd zauważyłam po oddaniu pracy... takie moje szczęście, o!

Waniliowo-kokosowy* pudding jęczmienny z jabłkiem, przełożony babcinym dżemem z czarnej porzeczki, polany melasą z karobu i orzechami nerkowca


* z dodatkiem mielonej wanilii, mąki kokosowej i waniliowego budyniu



Jutro czwartek? Czyli najbardziej fascynujący dzień na uczelni.
Ale ze mnie maruda :D Ale trudno, czasami mam ochotę sobie na wszystko ponarzekać (;



17 komentarzy:

  1. I do Ciebie przywędrował ten pyszny pudding :) Muszę spróbować tej wersji!

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować tej wersji! Musiał być genialny!

    OdpowiedzUsuń
  3. czwartków też nie lubię!
    a ten pudding jest obłędny! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. wszystko co osygnowane nazwą pudding przemawia do mnie w stopniu szczególnym :)
    ja zawsze głupie błędy robię na matematyce. ZAWSZE.
    a i ze mnie maruda ostatnia, choć marud nie lubię.. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale się dziś zgrałyśmy ze śniadaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Też ostatnio wreszcie skusiłam się na ten pudding i nie żałuję. Jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  7. a to z kaszy jęczmiennej, czy też z płatków?

    OdpowiedzUsuń
  8. zachwalany jest ten pudding i muszę go koniecznie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. tyle dobrych rzeczy o nim słyszałam że chyba się na niego zdecyduję :D

    OdpowiedzUsuń
  10. ooo, obłędnie wygląda ten pudding! mam na niego ochotę, oj tak :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Narzekaj, narzekaj byle nie za długo :)
    Pysznie wygląda śniadaie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Muszę go zrobić, ale najpierw zaopatrzyć się w płatki jęczmienne :) Wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  13. super , ta wersja również kusi ! wanilia, kokos i inne pyszne dodatki :) aż mam ochotę ponownie go zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  14. muszę wypróbować, bo wygląda apetycznie;)

    OdpowiedzUsuń