Bo kiedy owsianka w słoiku rozpuszcza resztki masła, ja dojadam jej połowę z rondelka i dokładnie wyskrobuję łyżeczką co się da. A potem, rozkosz :)
Owsianka z otrębami i budyniem waniliowym gotowana z bananem, jabłkiem i granatem podana z rodzynkami, resztą owoców i gorzką czekoladą. |
Czekoladę układałam warstwami, pysznie się rozpuściła *.*
Płatki i otręby można zakupić o Tutaj :)
Otręby Żytnie Sante są bogate w błonnik pokarmowy. Zawierają również szereg składników mineralnych tj. fosfor, magnez czy żelazo.
Otręby żytnie są naturalnym produktem otrzymywanym podczas przemiału żyta. W celu podniesienia walorów smakowych i odżywczych otrąb, poddane zostały one procesowi prażenia (otręby stabilizowane).
Otręby żytnie mają wszechstronne zastosowanie w kuchni. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do zup, do kanapek czy sałatek. Można ich również używać jako składnik panierek do dań obiadowych. Jeśli zapragniemy dodać je do jogurtu czy mleka również możemy być spokojni o smak i wartość odżywczą takiego połączenia.
Smaczne to masło orzechowe???Podobne do Sante czy bardziej słodkie ?
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem do kitu:D Dużo bardziej słodkie niż sante[którego w sumie nie lubię] i mało intensywnie fistaszkowe. Felixa mi przypomina.
UsuńNie jadłam masła Sante.
Usuńjak masło orzechowe się kończy to wtedy przychodzi ten najlepszy moment słoiczkowej owsianki <3
OdpowiedzUsuńPierwszy raz widzę takie masełko :)
OdpowiedzUsuńA słoiczkowe najlepsze <3
banan, jabłko, masło... na bogato! <3
OdpowiedzUsuńhaha, robię identycznie :D genialny pomysł z tym układaniem czekolady warstwami *__*
OdpowiedzUsuńwgląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńChociaż nie jadam masła orzechowego, to jednak taką etykietę widzę pierwszy raz.
OdpowiedzUsuńNo i te słoiczkowe śniadania, w których zanurzenie łyżki grozi wydobyciem się zawartości:D
oj tak rozpuszczająca się czekolada to jest zdecydowanie to co też lubię *-*
OdpowiedzUsuńaż nie mogę się doczekać kiedy skończy się moje masło orzechowe- tylko po to żeby móc bezkarnie wylizać słoiczek :D
OdpowiedzUsuńHaha, no dokładnie o takim śniadaniu pisałam dziś u siebie w 10 faktów o mnie :P
OdpowiedzUsuń