sobota, 13 lipca 2013

122. Dwusmakowa owsianka

Dzisiaj w owsiance wylądował kolejny czarny banan :D

I zrobiłam mleko migdałowe ! Wczoraj wieczorem zajrzałam do lodówki, bo miałam na "coś" ochotę. Wzięłam karton napoju migdałowego (tego od Alpro) i zastałam marną resztkę. No tak, pomyślałam ale jak jutro zrobię owsiankę, skoro nie ma żadnego mleka ? Wyciągnęłam migdały, sparzyłam, obrałam, zalałam wodą i zostawiłam na noc. A rano w ruch poszedł mikser i jest :) Pyszne ! 


Dwusmakowa* owsianka na domowym mleku migdałowym, gotowana z bananem i jagodami goji podana z malinami, truskawkami i resztą banana.


* jedna część z dodatkiem kakao i gorzkiej czekolady






Wczoraj jeszcze zostałam przyjęta na Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ale nie biorę go już pod uwagę. 

Coś czuję, że jeżeli dostanę sie na Politechnikę Łódzką, to właśnie tą uczelnię wybiorę.




14 komentarzy:

  1. Jak to mówią - potrzeba matką wynalazków ; )

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka dwukolorowa wyglada genialnie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. W takim razie może kiedyś Cię odwiedzę, nie mam daleko do Łodzi z Lublina, a chętnie bym to miasto odwiedziła;d czarny banan... to niedopuszczalne! chociaż wtedy jest najsłodszy;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetycznie :) Owoce są i jest git :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam takie dwukolorowe :D fajny pomysł z tym mlekiem migdałowym :>

    OdpowiedzUsuń
  6. u mnie same czarne banany- wiemy co dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  7. fajnie, że jesteś już prawie pewna swojej decyzji :)
    a owsianka meeega ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. wow, jesteś niesamowita ! wszędzie cię przyjęli ;) gratuluje jeszcze raz ;)
    owsianka niebo !! te smaki , i domowe mleko <3 pychotka !!
    miłego dnia ;*

    OdpowiedzUsuń
  9. Politechnika Łódzka? :D wow, podziwiam, ja zawsze stroniłam od bycia 'ścisłowcem'...zazdroszczę głowy do matmy/fizy/chemii :O :D

    OdpowiedzUsuń
  10. no przecież czarne banany są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pychota!

    A czemu Wrocław nie?

    OdpowiedzUsuń