niedziela, 28 lipca 2013

136. Pancakes z belgijską czekoladą, borówką amerykańską i polskim agrestem.

Pankejki ze wszystkich stron świata, hehe :)

Ostatnio nie mam ochoty na owsianki i miseczkowe śniadania. Ciągnie mnie do placków, naleśników i omletów :D
Myślałam, żeby wybrać się dzisiaj do Manufaktury, ale jest tak duszno na dworze, że nie da się oddychać.
Muszę wstąpić do Kuchni Świata i po prostu "coś" kupić :) I zaliczyć Karmello - kupić krem ciasteczkowy :)


Pełnoziarniste pankejki z borówkami, belgijską czekoladą i agrestem podane z sosem z nektarynek* i norweskim kremem czekoladowym


* pokrojoną nektarynkę dusiłam na patelni z masłem i cukrem trzcinowym











14 komentarzy:

  1. Światowe :) Musiały być pyszne ! Uwielbiam agrest <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Co to musialy byc za pankejki <3

    OdpowiedzUsuń
  3. między narodowe śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio jak byłam w Manufakturze, zastanawiałam się nad tym kremem Karmello i chyba następnym razem kupię. :D Btw, jeśli będziesz tam pojutrze, jest duża szansa, że na siebie wpadniemy. :P
    A pankejki wyszły Ci świetne :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepyszne dodatki. :> No i same pancakes też ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. pycha, tak smakowicie wyglądają, i z tą nektarynką *-* co prawda wolę brzoskwinki ale tak też pysznie ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. placki są = śniadanie idealne :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Światowe śniadanie :D Wygląda smakowicie. Chętnie spróbowałabym belgijskiej czekoladki :)

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglądają przeeeepysznie :o <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja się nie dziwię, sama uwielbiam ^^

    OdpowiedzUsuń
  11. pyszne, światowe placki! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. sos z nektarynek - toż to świetny patent na wykorzystanie takich już długo leżących owoców :D że też na to wcześniej nie wpadłam ;p

    OdpowiedzUsuń
  13. światowe placki :) musiały być pyszne, bo wyglądają obłędnie!

    OdpowiedzUsuń