piątek, 15 listopada 2013

243. Kukurydziana

Nawet nie pamiętam kiedy ostatnim razem jadłam polentę ;)
Fajnie było do niej wrócić (;



Kasza kukurydziana gotowana z jabłkiem i bananem podana z babcinym dżemem, bananem, masłem orzechowym i prażonym sezamem z wiórkami kokosowymi












Dobre było! :)



14 komentarzy:

  1. właśnie miała dziś jeść, ale nie chciało mi się rano gotować (;
    jutro będzie na bank, bo Twoja mnie ogromnie zachęciła!

    OdpowiedzUsuń
  2. Też nie wiem kiedy ostatnio jadłam coś z kaszą lub mąką kukurydzianą :P
    Fajnie podana :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne masz kapcie ! :D
    Pyszności w miseczce - to lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wierzę :D muszę też do niej częściej zaglądać :< ah tyle różnych potraw walczy o moją uwagę :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Polenta to kasza kukurydziana? Jak smakuje? Bardzo kolorowe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no ja też właśnie pierwsze słysze .. co to polenta? haha ;) jak ją przygotowac?

      Usuń
    2. Polenta to danie z ugotowanej kaszy kukurydzianej. Po prostu do gotującego się płynu (mleko, woda a nawet sok) wsypujemy odpowiednią ilość kaszki i gotujemy do zgęstnienia.

      Usuń
  6. Babciny dżem rządzi. Uwielbiam polentę, manna się przy niej chowa

    OdpowiedzUsuń
  7. fajne, kolorowe śniadanko na jesienną pluchę - to lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  8. tym bardziej smaczna kiedy ma taką konsystencję :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ale wygląda kremowo! w takiej wersji brzmi smacznie, choć ja zakochałam się ostatnio w polencie na mleku - jest wtedy o niebo bardziej puszysta i delikatna. (;

    OdpowiedzUsuń
  10. A ja nigdy nie jadłam polenty! Jak smakuje? : )

    OdpowiedzUsuń